Elämä on jatkuvaa muutosta

Olen jostain lukenut, että ”ainoa asia mikä on varmaa, on jatkuva muutos”. Ja näinhän se on. Mutta, mitä tuo tarkoittaa? Mitä on muutos? Yritämme monesti taistella muutosta vastaan, sillä tutut asiat luovat meille turvallisuuden tunnetta, tai niin me ainakin uskottelemme itsellemme. Kukaan meistä ei silti pysty kontrolloimaan aikaa ja maailmaa niin hyvin, etteikö maailmankaikkeus silti pystyisi yllättämään meitä, sen niin halutessa.

Ihminen pyrkii monin eri tavoin kontrolloimaan omaa elämäänsä, arkea. Luomme itsellemme erilaisia rutiineja ja aikatauluja, rakennamme elämäämme systemaattisesti. Synnymme tiettyyn kulttuuriin, kasvamme kiinni yhteiskunnan normeihin ja sääntöihin, opimme vanhemmiltamme, käymme kouluja, opiskelemme mitä erilaisimpia ammatteja, perustamme perheitä jne. Entäs sitten? Kaikki on hyvin, näinhän meidän kuuluukin tehdä, vai kuuluuko? Kunhan olemme tässä kaikessa onnellisia, ja monet ovat, vai ovatko?

Olen itse havainnut, että hyvin moni on alkanut kyseenalaistamaan totuttuja kuvioita ympärillään. Ihmiset reagoivat vallitsevaan epätasa-arvoon yhteiskunnassa, työpaikoilla vallitsevaan negatiiviseen ilmapiiriin, televisiosta jatkuvasti tuleviin ikäviin uutisiin, sanomalehtien sensaatiohakuisiin otsikoihin, vain mainitakseni muutaman esimerkin. Yhä useammat kertovat olevansa väsyneitä, stressaantuneita, tai jollain tavoin pahoinvoivia.  Hyvin usein olen törmännyt siihen, että ihmiset yhä enenevässä määrin kaipaavat hiljaisuutta, rauhaa ja lomaa jossakin muodossa. Ihmiset kertovat olevansa kyllästyneitä totuttuun kaavaan. Se mikä ennen toi turvallisuuden tunteen; työ ja rutiinit, ei välttämättä enää tee sitä. Monet kamppailevat sen asian edessä, uskaltaako murtautua ulos totutuista kuvioista, uskaltaako jättää vanha työpaikka, uskaltaako hakea eroa huonossa avioliitossa, uskaltaako kuunnella omaa sisäistä ääntänsä ja tehdä omat itsenäsiet ratkaisunsa.

Miksi muutos on ihmiselle niin vaikeaa? Miksi tarraudumme kiinni kaikkeen vanhaan, vaikka tietäisimmekin, ettei se enää palvele meitä? Muutoksen edessä ihminen usein joutuu kasvokkain itsensä kanssa. Voi olla vaikeaa olla täysin rehellinen itselleen saatika muille. Voi olla vaikeaa huomata itsessään asioita, joita ei uskonut olevankaan. Moni luulee tuntevan itsensä, mutta suurten muutosten edessä huomaakin, ettei asia niin ollut. Kannamme itsessämme omia, sekä muitten uskomuksia siitä keitä olemme.

Suuren elämänmuutoksen edessä ihmiselle silti monesti annetaan mahdollisuus oppia tuntemaan itsensä, se kuka hän oikeasti on. Käyttäkäämme muutoksen tuoma voima hyväksemme! Uskaltakaamme muuttua! Uskaltakaamme elää ja alati oppia uutta muutoksenkin keskellä.

Juuri tänään on hyvä aika uusien muutosten tekemiselle henkilökohtaisella tasolla. Uskallatko Sinä muuttua? Onko jotain minkä voisit tehdä eri tavalla kuin ennen? Uskallatko murtaa rutiinejasi?

Mikäli tunnet, että kaipaat muutosta elämääsi, mutta et tiedä miten edetä, voi ensimmäinen askel olla se, että pysähdyt ja suot itsellesi hetken omaa aikaa. Monet asiakkaistani, ovat kertoneet, että rentouttavan hoidon aikana, he ovat oivaltaneet asioita, joilla on ollut merkitystä heille itselleen ja hyvinvoinnilleen. Tehtäväni luontaishoitajana ja shiatsuterapeuttina on kuunnella asiakastani ja tarpeen tullen toimia vinkin antajana, ”sparraajana” elämänmuutoksessa tai yleensä rohkaisijana. Olen huomannut, että ihmiset kaipaavat jonkun jolle avautua ajatuksistaan, sekä jonkun joka kannustaa eteenpäin. Kyllä, uskaltakaamme muuttua, sillä muutoksessa on voimaa!!

TERVETULOA rentouttavien ja uutta voimaa antavien hoitojen pariin!