Kevät on uuden alkua

Kevät on uuden alkua ja erinomaista aikaa puhdistaa kehoa ja samalla auttaa maksaa jaksamaan. Sanommehan, että ”puhtaus on puoli ruokaa”. Elimistö on kokonaisuus, jossa moni asia vaikuttaa toiseen, mutta kuinka moni on tullut miettineeksi, esim miten tärkeä rooli maksalla on ihmisen hyvinvoinnille?! Maksa työskentelee ympäri vuorokauden. Se tekee puhdistustyötä myös yöllä ja me voimme auttaa sitä monella eri tavalla. Voimme keventää maksan taakkaa mm. ruoka- ja juomavalinnoillamme. Joko sinä olet kokeillut puristaa vihannestuoremehua? Suosittelen!  Mehut ovat hyviä, kevyitä ja ravinteikkaita ja ne auttavat maksaa kuona-aineiden poistossa.

Iduissa on entsyymejä ja vitamiineja

Kevät on myös erinomaisinta aikaa erilaisten siementen, papujen ja linssien idättämiselle. Idättämiseen sopivat esim. sinimailasen (Alfalfa), auringonkukan, parsakaalin, sarviapilan ja puna-apilan siemenet, kuten myös erilaiset pavut, kuten mung-papu ja adukipapu, sekä esim kik-herne, linssit, hirssi ja tattari. Nämä pienet ”uudet alut” ovat täynnä vitamiineja, mineraaleja ja kivennäisaineita sekä aineenvaihdunnalle tärkeitä entsyymejä. Jos idättäminen tuntuu hankalalta, niin versottaminen on todella helppoa. Helpoin ja varmasti tavallisin versotettava on herne. Turhaan ostat kalliita herneenversoja kaupasta, kun voit versottaa itse. Riittää, että liotat herneitä yön yli ja laitat niitä seuraavana aamuna pieneen multakippoon ja asetat ikkunalaudalle. Pidä multa kosteana ja seuraa, miten muutaman päivän kuluttua herneissä alkaa tapahtua. Pienet vaaleanvihreät herneenversot kurkottavat ylöspäin ja kohta ne ovat valmiita syötäviksi. Helppoa ja edullista ”power-ruokaa” josta keho ja mieli nauttii.

Vastapuristettujen tuoremehujen lisäksi, maksan puhdistusta tehostavat erilaiset luontaishoidot. Aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista voidaan kiihdyttää esim. tehokkaalla vyöhyketerapiahoidolla. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi on jälleen kerran tärkeää muistaa kokonaisuus, eli puhdistava ruoka- ja juomat, kevyt liikunta, riittävä uni, sekä erilaiset luontaishoidot. Vyöhyketerapian ohella kehoa voidaan auttaa puhdistumaan esim. lymfakiertoa tehostavalla aromaterapeuttisella hieronnalla, valitsemalla asiakkaalle sopivat eteeriset öljyt. Koko kehoa rentouttava shiatsu tuo helpotusta turvotukseen ja pingottuneeseen oloon, sekä avaa lihasjännityksiä, jolloin myös verenkierto vilkastuu.

 

Herneenversot