Qi Gongilla tasapainoon

Annan luontaishoidot järjesti Qi Gongilla tasapainoon tapahtuman 5.2.2017 yhteistyössä Hoitolakeskus Layan kanssa Laihialla.
Tapahtuma keräsi mukavan määrän osallistujia, joista suurimmalle osalle Qi Gong oli uusi tuttavuus. Qi Gongille läheistä sukua oleva Tai chi, oli jo pelkästään sanana ja harjoituksena tutumpi ilmiö, mutta nyt siis teemana oli Qi Gong, jota myös joskus kiinalaiseksi liikemeditaatioksi kutsutaan.
Lyhyen johdannon jälkeen, Anna ohjasi helppoja ”perus” Qi Gong harjoituksia, joissa ideana on tehdä hitaita, pehmeitä liikkeitä, oman hengityksen tahdissa. Pienen alkujännityksen jälkeen, kaikkien osallistujien onnistui rentoutua ja keskittyä vain oman kehonsa liikkeiden ja oman hengityksensä aistimiseen. Ja kuten yleensä Qi Gongia tehdessä, niin kävi nytkin, että sekä ohjaajan, että osallistujien silmät painuivat umpeen ihan luonnostaan, sillä niin rentouttava vaikutus näillä hitailla, dynaamisilla harjoituksilla on. Ryhmä sai kokeilla erilaisia seisaaltaan tehtäviä harjoituksia ja lopuksi kokeiltiin myös ”munkkikävelyä”, tuota hitaasti piirissä etenevää Qi Gong sarjaa. Tunnin lopussa osallistujien joukosta oli selkeästi havaittavissa rauhoittunut tunnelma. Kun keho rentoutuu, niin myös mieli rentoutuu, jolloin stressihormonien taso elimistössä vähenee, millä taas on kokonaisvaltaisesti rentouttava vaikutus ihmiseen. Tästä on hyvä jatkaa jälleen ensi sunnuntaina.

Jäikö sinua vaivaamaan, että mistä tässä jutussa nyt oikein oli kyse? Että mikä ihmeen Qi Gong? Lue täältä lisää Qi Gongista ja sen monista positiivisista vaikutuksista keholle ja mielelle.

Mikäli kiinnostus Qi Gong harjoituksia kohtaan laajenee, voimme mahdollisuuksien mukaan aloittaa myös toisen ryhmän Hoitolakeskus Layassa su 12.2. klo 13.15-14. Lisätietoja ja ilmoittautumisia puh. 0400-920756 Tervetuloa mukaan!